Arbeidsmarktcommunicatie

Van werkgever naar werkgeversmerk

In de huidige arbeidsmarkt kan het knap lastig zijn om medewerkers te vinden. Zeker als je naar mensen met specifieke kennis, vaardigheden of ervaring zoekt. Hoe zorg je ervoor dat je als bedrijf opvalt? Hoe bereik je kandidaten? En welke kanalen zet je in? Eigenlijk verschillen deze vragen niet van de vragen die je stelt bij B2C of B2B marketingcommunicatie. En dat is nou net de crux; arbeidsmarktcommunicatie = communicatie. Vanuit een marketingcommunicatieperspectief helpt Product Plus je bij het bouwen van een sterk werkgeversmerk en bij het ontwikkelen van effectieve arbeidsmarktcampagnes.

Een sterk werkgeversmerk vormt de basis van arbeidsmarktcommunicatie

Arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, jobmarketing, recruitment marketing. Verschillende termen voor hetzelfde; het creëren van een sterk werkgeversmerk met als doel het werven, binden en betrekken van medewerkers. Dit klinkt lastig, maar het is geen rocket science. Het draait allemaal om het overbrengen van een aansprekende en authentieke employer value proposition. Kandidaten verkeren in de luxe positie dat ze de banen voor het kiezen hebben. Waarom zou een kandidaat voor jouw bedrijf kiezen als dezelfde functie ook bij tien andere bedrijven openstaat? Dat is de vraag die je met de inspanningen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie dient te beantwoorden. En een klantgerichte denkwijze helpt je daarbij.

Arbeidsmarktcommunicatie vanuit een marketingvisie

De krapte op de arbeidsmarkt is nijpend en de komende jaren zal het personeelstekort in bepaalde beroepsgroepen alleen maar verder toenemen. Als organisatie ontkom je er dus niet aan om actief aan de slag te gaan met een arbeidsmarktstrategie. Het bouwen van een sterk werkgeversmerk kost immers tijd, moeite en middelen. Vandaag starten is dus beter dan morgen. Maar hoe pak je dit aan, hoe bepaal je jouw boodschap en welke kanalen zet je in? Als reclamebureau hebben we meer dan 30 jaar ervaring in marketing en communicatie. Vanuit een marketingvisie helpen we je om jouw bedrijf om onderscheidend te presenteren ten opzichte van concurrenten, zodat je meer én beter personeel binnenhaalt.

De voordelen van arbeidsmarktcommunicatie:

• Creëren van een sterk werkgeversmerk
• Snellere invulling van openstaande vacatures
• Medewerkers die perfect bij je organisatie en cultuur passen
• Versterken van de medewerkersloyaliteit
• Verlagen van verloop

Hier kunnen wij je mee helpen:

• Bedenken van een creatief wervingsconcept
• Ontwikkelen van een onderscheidende werkenbij-website
• Uitzetten van een effectieve wervingscampagne
• Ondersteuning bij de strategie en uitvoer van interne communicatie
• En meer…

Interne communicatie

Medewerkers bepalen het succes van je organisatie, maar het valt nog niet mee om medewerkers écht aan je organisatie te verbinden. Arbeidsmarktcommunicatie stopt dan ook niet bij het werven van kandidaten. Het versterken van je employer brand onder medewerkers is van onschatbare waarde om de loyaliteit en betrokkenheid van je medewerkers te versterken. De beste ambassadeurs van je bedrijf zijn per slot van rekening je medewerkers. Arbeidsmarktcommunicatie gaat daarom hand in hand met interne communicatie.

Starten met het bouwen van jouw werkgeversmerk?

Wil je ook aan de slag met arbeidsmarktcommunicatie? En wil je structureel bouwen aan een sterk werkgeversmerk dat trots, energie en authenticiteit uitstraalt? Of wil je actiever communiceren richting je eigen medewerkers? Vul dan onderstaand contactformulier in of neem telefonisch contact op via 024-3233299. Wij plannen graag een eerste – vrijblijvende – afspraak in om jouw recruitment doelen te bespreken.

Verwerking persoonsgegevens

Waar kunnen wij je mee helpen?